top of page

Brandveiligheid

In het kader van de vigerende regelgeving dient elk gebouw in Nederland aan brandveiligheidseisen te voldoen. Brandveiligheid is een complex vraagstuk en de eisen zijn de afgelopen jaren steeds hoger komen te liggen en vragen daarom om specifieke expertise. 

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van de adviezen op het gebied van brandveiligheid. Zowel de beoordeling en advisering van een ontwerp als de inspectie ten aanzien van de brandveiligheid. Daarnaast kunnen wij de vervaardiging van ontruimingsplattegronden verzorgen.

 

Voor beoordeling en advisering van een ontwerp ten aanzien van brandveiligheid, zijn wij het liefst zo snel mogelijk betrokken om eventuele knelpunten in een vroeg stadium te signaleren. Ten tijde van de (ver)bouw kunnen wij inspecties uitvoeren om de veiligheid ten aanzien van de gestelde eisen te controleren. 

 

Volgens het Bouwbesluit is voor het brandveilig gebruiken van een bouwwerk in een aantal gevallen verplicht een gebruiksmelding in te dienen of een gebruiksvergunning aan te vragen, dit geldt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw (voornamelijk wanneer de brandcompartimentering is aangepast). Welke verplichtingen met betrekking tot brandveiligheid gelden, hangt af van de functie en gebruikers van het gebouw.

 

IMG_2342.JPG
bottom of page